Cursus aura- en chakra healing

Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in de aura en chakra’s. Ervaring is niet nodig, dus je kunt als beginner meedoen om te leren voelen en als gevorderd spirituele therapeut die wil leren werken met de aura en chakra’s. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die al met energie werken, bijvoorbeeld Reiki, want de combinatie van aura- en chakrahealing met Reiki is zeer succesvol toepasbaar: het zelf herstellend vermogen wordt hierdoor nóg meer geactiveerd!

Aura- en chakrahealing is gebaseerd op het holistische beginsel dat geest, lichaam, en ziel met elkaar in verbinding staan, en dat ze in harmonie met elkaar moeten zijn, om goed te kunnen functioneren. De mens bestaat niet alleen uit een fysiek lichaam, er bestaat ook een energiesysteem. Dit energiesysteem omhult en doordringt het fysieke lichaam en is opgebouwd uit drie delen:
• De aura.
• De chakra’s.
• De meridianen.

De aura is een ovaal beschermend omhulsel rondom het lichaam. De chakra’s nemen de universele levensenergie op uit de kosmos. De aura en de chakra’s zijn met elkaar verbonden door de meridianen. Meridianen zijn energiebanen die door het hele lichaam stromen. De aura, chakra’s en de meridianen doordringen en beïnvloeden elkaar en het fysieke lichaam.

De energiestroom kan door diverse oorzaken geblokkeerd worden, zoals stress, burn-out, ziekte en verlies. De chakra’s draaien dan maar op halve sterkte of raken geblokkeerd. Door het geven van universele energie op die plaatsen waar het nodig is, kan een tekort aan energie worden aangevuld, een teveel worden weggenomen en een blokkade worden opgelost.

In de cursus aura- en chakrahealing behandelen we technieken om de aura en de chakra’s in balans te brengen, te repareren en te activeren. Je leert de aura en chakra’s waarnemen en krijg je achtergrond informatie over de betekenis van de chakra’s en hun specifieke kenmerken die zich uiten op lichamelijk, psychisch, emotioneel of spiritueel gebied.

De cursus aura- en chakrahealing wordt in kleine groepjes gegeven van maximaal 4 personen. De cursus wordt 12 weken lang op een vaste dag en tijdstip gegeven, in de avonduren. Hierbij worden theorie en praktijk afgewisseld, zijn het lesmateriaal en een certificaat inbegrepen en zorg ik voor koffie en / of thee. Zelf kun je pen en papier meenemen om eventueel aantekeningen te maken. De oefeningen worden op elkaar uitgevoerd. Omdat je op elkaar oefent worden jou aura en chakra’s dus ook geoptimaliseerd.

Je kunt je opgeven voor de cursus aura- en chakrahealing door een email te sturen via het contactformulier.