Cursus Japanse gezichtsmassage

In de cursus Japanse gezichtsmassage leer je alles over de drukpunttechnieken, gezichtsmassage, nekmassage, hoofdmassage en technieken uit de manuele lymfedrainage. Ook wordt er aandacht besteed aan de indicaties en contra-indicaties voor Japanse gezichtsmassage en aan hoe je de juiste condities schept voor het geven van je massages, zodat de positieve effecten nog beter tot hun recht komen.

De cursus Japanse gezichtsmassage wordt in kleine groepjes gegeven van maximaal 4 personen. De cursus wordt gedurende 4 weken op een dag en tijdstip gegeven in onderling overleg. De les duurt ongeveer twee uur. Hierbij worden theorie en praktijk afgewisseld, zijn het lesmateriaal en een certificaat inbegrepen en zorg ik voor koffie en / of thee. Zelf kun je pen en papier meenemen om eventueel aantekeningen te maken. Doe je de cursus alleen, dan dien je zelf voor een model te zorgen!

Na de cursus ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een Japanse gezichtsmassage te geven. Kennis met betrekking tot massage is handig maar is niet vereist voor het bijwonen van de cursus.

Je kunt je opgeven voor de cursus Japanse gezichtsmassage door een email te sturen via het contactformulier.