Cursus Usui Reiki

Binnen het Usui System of Natural Healing kent men vanuit de oorsprong 3 Reiki graden. Reiki 1, Reiki 2, Reiki 3A / 3B. Daarnaast heb ik ook een Reiki opfriscursus.

Reiki 1.
Met Reiki 1 wordt je energiekanaal opengemaakt waardoor je opnieuw afgestemd wordt op de universele levensenergie, die in overvloed aanwezig is. In de cursus leer je hoe je meer verantwoordelijkheid voor je eigen leven kunt dragen. Inhoud van de Reiki cursus 1:
• De geschiedenis van Reiki.
• Wat is energie?
• Wat is Reiki en hoe werkt het?
• De inwijdingen.
• De meridianen.
• Yin en Yang.
• De vijf elementen.
• De chakra’s.
• De aura.
• De vijf Reiki principes.
• Algehele Reiki behandeling.
• De zelfbehandeling.
• Wanneer mag je iemand niet met Reiki behandelen?

Naast het theoretische gedeelte, zoals hierboven beschreven, zal ik iedere cursist een complete tafelbehandeling geven, om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen. Daarnaast zal er voldoende tijd zijn om zelf aan de slag te gaan met de Reiki. Bij de Reiki 1 cursus behoren vier inwijdingen. De inwijdingen vinden plaats op lichamelijk en emotioneel niveau. De Reiki 1 cursus wordt afgesloten met een naslagwerk en een certificaat.

Na de Reiki 1 cursus begint je lichaam aan een zuiveringsperiode. Dat is de 21 daagse periode na een cursus, die bedoeld is om de inwijdingen te laten integreren in je energiesysteem. Het is ook de tijd die lichaam en geest nodig hebben om weer vertrouwd te raken met de hervonden energiestroom. Om deze periode zo effectief mogelijk te gebruiken, dien je jezelf gedurende deze 21 dagen een zelfbehandeling te geven, veel water te drinken en alcohol te mijden, ter ondersteuning van het ontgiften. Tussen Reiki 1 en Reiki 2 cursus, moeten tenminste drie maanden zitten. Soms is het nodig om nog langer te wachten.

Reiki 2.
De reiki 2 cursus is bedoeld voor iedereen die kiest voor een nog sterkere en diepere binding met het Usui Reiki-systeem. In de tweede graad leer je technieken die de trillingsfrequentie van energie verhogen door middel van het gebruik van symbolen en mantra’s. De tweede graad geeft je meer mogelijkheden om je bewustzijn te ontwikkelen en de diepere lagen aan te boren. De tweede graad werkt met name door op het emotionele en mentale niveau. De tweede graad oefent een sterke invloed uit op je intuïtie, met andere woorden: je gedachtepatronen worden bewuster, en je kunt je gevoelens beter begrijpen. De tweede graad in Reiki brengt je op een heel mooie, zachte, maar indringende manier in contact met jezelf. Je echte zelf, je ware ik. Inhoud van de Reiki cursus 2:
• Uitleg van de 3 Reikisymbolen.
• Je leert de verschillende methodes van de afstandsbehandeling.
• De Reiki technieken van Dr. Usui.
• Meditatie.
• Reiki oefeningen.
• De chakra’s – verdieping.
• Mentale behandeling.

Naast het theoretische gedeelte, zoals hierboven beschreven, zal ik iedere cursist een complete tafelbehandeling geven, om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen. Daarnaast zal er voldoende tijd zijn om zelf aan de slag te gaan met het oefenen van de symbolen tekenen en het geven van een afstandsbehandeling. Bij de Reiki 2 cursus behoort één inwijding. De inwijding in Reiki 2 vindt plaats op mentaal niveau (het denken), waardoor oude denk- en leefpatronen kunnen gaan wankelen. De Reiki 2 cursus wordt door velen als het moeilijkst of zwaarst omschreven. Niet zo vreemd, want ons ego, met al zijn overtuigingen, oordelen, denk- en leefpatronen is erg taai. De Reiki 2 cursus wordt afgesloten met een naslagwerk en een certificaat.

Na de Reiki 2 cursus begint je lichaam weer aan een 21 daagse zuiveringsperiode, net zoals bij de Reiki 1 cursus. Om deze periode zo effectief mogelijk te gebruiken, dien je gedurende deze 21 dagen een complete tafelbehandeling aan een ander te geven, veel water te drinken en alcohol te mijden, ter ondersteuning van het ontgiften. Ook hier geldt dat lichaam en geest deze 21 dagen echt nodig hebben om de verhoogde trillingsfrequenties te verwerken en eigen te maken.

Tussen een Reiki 2 en Reiki 3 cursus zit geen vaste tijd. In de derde graad leer je technieken die de tweede graad aanvullen, dus het is noodzakelijk om eerst voldoende met de tweede graad te werken, en dan pas door te gaan met de derde graad. In de regel hanteer ik dat er tussen deze graden zeker één jaar zit.

Reiki 3A/B.
Bij Reiki 3A ben je aspirant Reikimaster. Je bent op weg naar het laatste Reiki symbool, om je Reiki masterschap te voltooien. Je weg naar het Reiki masterschap is een persoonlijke weg, deze is voor niemand hetzelfde. Bij de Reiki 3A cursus behoort één inwijding. De Reiki 3A is de inwijding op zielsniveau. Hierbij komen rust en vrede kijken. Je leert bij Reiki 3A om steeds meer op afstand te kijken naar je eigen angsten, en de emoties en blokkades die hieruit voortvloeien, om vervolgens de keuze te maken voor Liefde, vrede en een diep vertrouwen in leiding en hulp vanuit “het hogere plan”.

Tussen Reiki 3A en Reiki 3B cursus zit geen bepaalde tijd. De Reiki 3B inwijding ontvang je als we beiden vinden dat je er klaar voor bent, je genoeg ervaring hebt opgedaan en veel met Reiki gewerkt hebt. Ook ga je zelf aan de slag met het maken van je eigen Reiki cursus.

Bij Reiki 3B ben je aangekomen bij het laatste Reiki symbool, het mastersymbool. Na de inwijding in Reiki 3B mag je jezelf Reikimaster noemen. Inhoud van de Reiki 3 cursus:
• Uitleg over het Reiki mastersymbool.
• Je ontvangt instructies voor het inwijden van anderen.
• Informatie voor een succesvolle Reikipraktijk.

In de laatste fase van je Reiki traject, loop je ook “stage”. Hierbij laat je aan mij zien dat je op de juiste manier een Reiki behandeling kunt geven (tafel-, stoel en afstand behandeling), kijk je mee hoe de inwijdingen verlopen en ga je zelf je eerste cursist(en) inwijden! Ook kunnen opdrachten een taak zijn op jouw Reiki-pad.

Bij Reiki 3B behoort ook één inwijding.

Reiki opfriscursus.
Er zijn genoeg mensen die bij hun master hun eerste en tweede graad van Usui Reiki hebben gehaald, maar er vervolgens om verschillende redenen nooit meer iets mee gedaan hebben. Mocht je jou Reikimaster niet meer kunnen bereiken, is je Reikimaster gestopt en wil je toch weer aan de slag met Reiki? Dan kan dat nu via deze Reiki opfriscursus.

In deze cursus worden de 1e en de 2e graad nog eens doorgenomen en wordt er ook geoefend, met de symbolen, ze worden nog eens uitgelegd en wanneer welk symbool te gebruiken.
Alvorens ik de cursus toestuur, wil ik wel graag de certificaten van graad 1 en 2 zien, welke behaald is bij je Reikimaster. Deze kan per email aan mij toegestuurd worden.

Bij Reiki 1,2,3 of de opfriscursus behoort erbij dat je intensief door mij begeleid wordt. Je kunt al je vragen aan me stellen, of als je het moeilijk hebt met het doorlopen van je blokkades dan mag je altijd aankloppen voor ondersteuning, of dit nou een luisterend oor is, of een behandeling ondergaan.

Je kunt je opgeven voor een Reiki cursus door een email te sturen via het contactformulier.