Encaustic betekend door warmte inbranden. Encaustic art is een ander woord voor spirituele was tekening. Encaustic art zijn tekeningen die boodschappen weergeven van waar jij op dit moment staat in het leven. Ze laten zien hoe je je voelt, wat er in je leven speelt en dingen wat gaan gebeuren in je leven. Ook de kleuren die je gebruikt hebben een boodschap.

Encaustic art kun je vanaf elke kant lezen. Het kan zijn dat je niet meteen alles ziet, omdat sommige boodschappen pas later begrepen hoeven te worden. Uiteraard is het per persoon, moment en situatie afhankelijk welke boodschappen je eruit kunt lezen. Je kunt iedere dag spirituele was tekeningen maken, maar dan zul je zien dat de boodschappen gelijk blijven. Ik zou eerder zeggen dat je een keer in de zes maanden een tekening maakt.

Natuurlijk kun je een spirituele was tekening ook voor iemand anders maken. Je kunt in je hoofd de naam van de persoon zeggen of hem/haar tegenover je laten zitten. Kleine tip: noteer de boodschap(pen) die je ziet achterop met de datum erbij. Zo kun je naderhand makkelijk terugkijken en de spirituele was tekening misschien beter lezen en/of begrijpen.