Hand- en voetreflex behandeling

Voordat ik begin met de eerste voetreflex behandeling, zal ik eerst een kort intake gesprek houden, waarbij je mij aangeeft welke klachten je ervaart. Alles wat verteld wordt, en wat ik later uit de voetreflex te weten kom, noteer ik. Aan de voet zelf valt al van alles te zien: eeltplekken, eksterogen, zwelling, verkleuring, noem maar op. Aan al deze verschijnselen kan al het een en ander gezien worden betreffende de gezondheid. Let wel: ik ben geen arts en ik schrijf geen medicijnen uit!

Na de intake vervolgt de voetreflex. Hierbij worden systematisch alle reflexzones op de voeten langsgegaan. Tijdens de voetreflex behandeling wordt je lichaam flink aan het werk gezet. Het kan zijn, dat er gedurende de voetreflex behandeling al reacties optreden. Denk hierbij aan: moe, sloom, geeuwen, slaperig, tintelingen in handen en vingers, droge mond, koud, warm enz. Het kan ook zijn dat je juist heel ontspannen raakt, of emotioneel. Hier is niks ergs aan; laat het maar gewoon gebeuren. Het is juist goed voor de behandeling om dit niet tegen te houden.

Na de voetreflex behandeling – enkele uren tot dagen erna – kunnen er ook nog reinigingsreacties ontstaan. Denk hierbij aan: veranderd uitscheidingspatroon in urine, ontlasting en transpiratie, ontspannen gevoel, vermoeidheid, hevige menstruatie, huiduitslag, hoofdpijn, fit, koud. Ook kan het zijn dat oude kwalen weer de kop op steken, om vervolgens te verdwijnen. Je lichaam ruimt namelijk op! Het is aan te raden veel water te drinken, zodat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden (1 1/2 tot 2 liter water of kruidenthee per dag).

Schrijf alle verschijnselen die je ervaart op, dan kunnen we ze bespreken bij de eerst volgende voetreflex behandeling.

In het begin kunnen de behandelingen het beste 1 á 2 wekelijks ingezet worden. Na een aantal behandelingen wordt de tijd tussen de behandelingen langer. Na 5 á 6 behandelingen wordt het effect van de behandelingen geëvalueerd. Misschien vind je het wel prettig om iedere 4-6 weken een preventieve behandeling te ondergaan om klachten te voorkomen!

Je kunt een afspraak maken voor een hand- en / of voetreflex behandeling door een email te sturen via het contactformulier.