Hand- en voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze voor lichamelijke en psychische klachten. Ik kan je door het geven van een hand- en/of voetreflex behandeling niet genezen, maar ik kan wel je lichaam het juiste zetje geven waardoor het zelf genezend vermogen wordt aangesproken.

Door ons hele lichaam lopen energiebanen, welke onder andere in de voeten eindigen. Door allerlei omstandigheden kunnen deze energiebanen geblokkeerd raken, bijvoorbeeld door: angst, verdriet, stress of boosheid. Door een energieblokkade kun je lichamelijke klachten krijgen. Een hand- of voetreflex behandeling helpt bij diverse klachten en problemen, denk daarbij aan: burn-out, vermoeidheid, hormonale klachten, huid- lucht- of spijsverteringsklachten, hoofdpijn, migraine, hoofd- nek of schouderklachten, slaapproblemen of preventief voor een goede gezondheid.

Met een hand- of voetreflex behandeling worden de energiebanen, en hun bijbehorende blokkades hierin, behandeld. Hand- en voetreflex gaat er van uit dat ons hele lichaam wordt weerspiegelt op onze voeten. Al onze organen, botten, zenuwen en weefsels hebben een reflexzone op de voeten. Door het behandelen van deze reflexzones (drukpunten) wordt de gezondheid van de mens bevordert.

Onder onze voeten zitten duizenden zenuwuiteinden, deze corresponderen met bepaalde organen, klieren, spieren, lymfeklieren en andere delen van ons lichaam. Door druk uit te oefenen op een bepaalde zone gaat er een seintje naar onze hersenen en die sturen een prikkel naar het bijbehorende orgaan en hierdoor wordt dit orgaan gestimuleerd in zijn werking. Via de drukpunten, behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan.

Zo komen lichaam en geest weer in balans. Na de behandeling voel je de energie weer door je lichaam stromen, maar tegelijkertijd is de behandeling ook heel aangenaam ontspannend. In het begin kunnen de behandelingen het beste 1 á 2 wekelijks ingezet worden. Na een aantal behandelingen wordt de tijd tussen de behandelingen langer. Na 5 á 6 behandelingen wordt het effect van de behandelingen geëvalueerd. Misschien vind je het wel prettig om iedere 4-6 weken een preventieve behandeling te ondergaan om klachten te voorkomen!