Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage (Ko-bi-do) is een verfijnde, ontspannende massage waarbij het gezichtsweefsel, drukpunten en meridianen behandelt worden. De massagevorm is in de eerste plaats zeer ontspannend, maar heeft ook een gunstig effect op de huid. Naarmate we ouder worden verzwakt het spierweefsel in het gezicht en kunnen er dunne lijntjes verschijnen rond de ogen, de mond en op het voorhoofd. De Japanse gezichtsmassage kan het verouderingsproces vertragen door de bloedsomloop te stimuleren en de spanning in de spieren te verminderen. Regelmatig een Japanse gezichtsmassage laten uitvoeren zal dit proces tegengaan en werken als een natuurlijke facelift.

Maar de massage heeft niet alleen een gunstig effect op het uiterlijk. Door stimulatie van de meridianen en drukpunten wordt ook de immuniteit verhoogd en het hormonale systeem geoptimaliseerd. Regelmatig een Japanse gelaatsmassage voorkomt het slapper worden van de spieren.

Er wordt gestart met een ontspannende nek- en schoudermassage om de bloedsdoorloop naar het hoofd te stimuleren. Daarna worden de huid en de gelaatsspieren behandeld met acupressuur en het volgen van de meridianen (energiestroom) op het hoofd. Als afsluiting krijg je een lymfedrainage om de afvalstoffen af te voeren.

Voordelen van een Japanse gezichtsmassage:
• Vermindering van stress
• Vermindering van vermoeidheid
• Vermindering van burn-out gevoel
• Verbetering van de nachtrust
• Verbetering van het gezichtsweefsel (facelift effect)

Houd er rekening mee dat je tijdens de Japanse gezichtsmassage geen make-up, bril / contactlenzen of juwelen draagt. Er wordt uiteraard met massageolie gewerkt, die ook terecht zal komen in het haar!

Je kunt het beste veel water drinken na de behandeling (of kruidenthee) zodat losgemaakte afvalstoffen beter afgevoerd worden en je minder kans hebt op hoofdpijn of spierpijn (want losgemaakte afvalstoffen kunnen zich gaan vastzetten op andere plaatsen).

De duur van de Japanse gezichtsmassage is ongeveer 45 minuten. Je kunt een afspraak maken voor een Japanse gezichtsmassage door een email te sturen via het contactformulier.