Ko-bi-do massage is een Japanse techniek voor gezicht, hoofd en decolleté massage en betekent letterlijk “het pad van de schoonheid”. Ko-bi-do is een traditionele Japanse gezichtsmassage tegen veroudering van het gelaat. De massage dateert uit de vijftiende eeuw en werd toen uitsluitend gebruikt door de keizerlijke familie en de Japanse Elite. Het is een gezichtsmassage die de voorouder is van het ontstaan van Shiatsu. De ko-bi-do massage bestaat uit de volgende fases:

  • De nek- en schoudermassage zorgt voor totale en zeer diepe ontspanning.
  • De gezichtsmassage zorgt voor een betere doorbloeding en een diepere stimulatie van de gezichtsspieren met een natuurlijke facelift als gevolg.
  • De energetische fase waarbij drukpunten en meridianen gestimuleerd worden. Dit zorgt voor een balans tussen lichamelijke en geestelijke energie, voor een lichaam in evenwicht. Organen worden gestimuleerd en je vindt je eigen innerlijke rust.
  • Het verwijderen van gifstoffen door het stimuleren van de lymfebanen in het gezicht.
  • Massage van het hoofd en de hoofdhuid.

De Ko-bi-do is een massage waarbij er een mix wordt gebruikt van kneden, ritmische en vaste hand percussie. Het stimuleert daarmee de microcirculatie van het gezicht voor een betere en gezonde teint. De massage bevordert verder de natuurlijke productie van collageen om fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Het regenereert de opperhuid, verwijderd toxines en verbeterd het psychologisch welzijn. Maar het is niet zomaar een gezichtsmassage: de positieve effecten zijn in het hele lichaam voelbaar. De massage is dan ook geschikt om onder meer stress, hoofdpijn, verkoudheidsklachten, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen te behandelen.

Na één Ko-bi-do massage zie je al verandering: een afname van spanningen in het gezicht, een fris uiterlijk en een zachtere huid. Wil je een optimale huidverbetering, dan is een kuur van 4 tot 6 behandelingen (1 keer per 14 dagen) aan te bevelen.