Magnetiseren is, net zoals Reiki, een energetische behandeling. Tijdens het magnetiseren wordt het zelfgenezende vermogen van lichaam én geest geactiveerd en gestimuleerd. Tijdens het magnetiseren wordt er kosmische energie doorgegeven, met als doel de energiebalans bij jou te herstellen, zodat de levensenergie weer vrijelijk kan stromen en blokkades worden opgeheven. Dit is altijd positieve, helende energie. Een energetische behandeling zorgt er vaak ook voor dat oude (denk-)patronen losgelaten kunnen worden.

Magnetiseren kan worden ingezet bij de volgende klachten of situaties, zowel bij kinderen als bij volwassenen: slaapproblemen of nachtmerries, het verzachten van fysieke en/of emotionele pijn bij (chronische) klachten, bij angst, innerlijke onrust of belemmerende overtuigingen, bij rouwverwerking, om inzichten te krijgen in een (moeilijke) situatie of voor ontspanning van lichaam en geest.

Een behandeling duurt 60-90 minuten, maar de energie werkt nog veel langer door. Ik raad je aan om na de behandeling voldoende water te drinken om zo je lichaam te helpen zich van de afvalstoffen te ontdoen. Hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn, is afhankelijk van de aard van de klacht. Zeker bij chronische klachten zijn meerdere sessies nodig voor een blijvend resultaat. In eerste instantie kunnen lichamelijke klachten eerst erger worden, waarna ze langzaam verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.