Naast alle aangeboden energetische- en overige consulten, kun je bij Sense and Feeling ook terecht voor meditatie, ontspanningsoefeningen, aardingstechnieken en affirmaties. Deze laatste drie kunnen ook een onderdeel van een energetisch consult zijn. Meditatie is een moment voor jezelf, een moment van rust – voor gewoon heel even niks! Mediteren kan individueel of in een kleine groep (maximaal vier personen).

Mediteren is een vorm van spirituele oefening. Mediteren is het contact maken met je ziel, met je hart en intuïtie. Je kunt meditatie gebruiken voor allerlei doeleinden: om gezondheidsredenen, lichaamsontspanning, geestelijke ontspanning, ontspanning voor het slapen, jezelf beter leren kennen, omgaan met emoties of te leren om je aandacht te focussen. Als je mediteert, word je de toeschouwer van alles wat je ervaart zoals jouw gedachten, emoties of ademhaling. Mediteren zorgt voor minder stress of angst en daarnaast verbetert het de concentratie en kun je beter slapen. Door mediteren verkrijg je meer creativiteit en leer je te zijn in het NU.

Een affirmatie is een positief zinnetje, wat je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen. Het doel hiervan is dat je onderbewuste dat zinnetje uiteindelijk gaat geloven, zodat je een positieve invloed in je leven gaat bemerken. Het onderbewuste heeft namelijk de eigenschap dat het als waarheid aanneemt wat je tegen jezelf zegt en kijkt dus niet naar hoe het werkelijk is. Affirmeren is eigenlijk jezelf opnieuw alle programma’s geven die je graag wilt hebben. Alle denkwijzen die onbruikbaar zijn kun je vervangen door denkwijzen die prettiger zijn en je helpen om op een meer positieve manier in het leven te staan. Je kunt diegene worden die je graag zou willen zijn, door nauwlettend je gedachten over jezelf en mensen te bestuderen, om ze vervolgens zo nodig te vervangen door positieve gedachten.