Aromatherapie.

Aromatherapie schrijft een geneeskrachtige werking toe aan een groot aantal etherische oliën. De olie werkt bij lichamelijke en psychische klachten en ondersteunt het lichaam en de geest op een holistische manier bij haar zelf genezend vermogen. Iedere olie heeft namelijk een bepaalde heilzame vibratie en deze vibratie helpt jou om jouw innerlijke disbalans te corrigeren.

Aromatherapie kun je op veel orgaansystemen van het lichaam en de geest toepassen. De meest geschikte behandelgebieden zijn de huid en het haar, de spieren en gewrichten, het hart en vaatstelsel, de luchtwegen en het zenuwstelsel. Etherische oliën kunnen op een groot aantal verschillende manieren worden toegepast, zoals: verstuiven, verdampen, in bad of via massage.

Ik ben een samenwerking aangegaan met Young Living consulente Lea van Lifestyle Secrets. Zij kan via een iTovi-scan zien welke oliën jou het beste kunnen ondersteunen op het moment van de scan. Op deze manier kan zij advies geven en op maat gemaakte producten maken, zodat jij weer terug in balans komt.  

Bachbloesemtherapie.

De 38 remedies die zijn gemaakt van wilde bloemen en planten, zijn vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft: de Engelsman Dr. Edward Bach (1886 – 1936). De Bachbloesemremedies maken deel uit van een holistische behandeling, dat wil zeggen dat ze jou als geheel persoon behandelen en niet slechts de symptomen van de kwaal.

Bij een behandeling met Bachbloesemremedies, kies ik steeds de bloesem(s) waarvan de eigenschappen het meest passen bij de gemoedstoestand(en) van jou. Meestal werk ik met een combinatie van bloesems om alle kenmerkende gemoedsaandoeningen van jou aan te pakken en zo een optimaal resultaat te bereiken. Je kan Bachbloesems inzetten bij verdriet, onrust, besluiteloosheid of om een moeilijke periode door te komen. Zijn er bepaalde angsten of is er een gemis aan zelfvertrouwen, ook dan kan een Bach bloesem remedie je helpen om deze weg te nemen. De Bachbloesemremedies helpen jou om bepaalde eigenschappen en emoties te accepteren en de negatieve emoties om te zetten in positieve. Niet door onderdrukking van die negatieve emotie, maar door versterking van de bijbehorende positieve eigenschap.

De Bachbloesemremedies zijn een zegen voor iedereen. Ze zijn veilig voor baby’s, kinderen, volwassenen en zelfs voor dieren. Echt iedereen is erbij gebaat. Bachbloesemremedies kunnen alleen gebruikt worden, of samen met andere behandelingsvormen. In feite is het niet goed voor te stellen welke therapie niet samengaat met de Bachbloesemremedies. Het mooiste ervan is dat het eenvoudig, veelzijdig en effectief is. De Bachbloesemremedies helpen jou om van binnenuit te veranderen. De Bachbloesemremedies zijn een goede ondersteuning om emotioneel in balans te komen.

Kleurentherapie.

Kleurentherapie is een verfijnde, uitwendige therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de helende energie die in de zichtbare, gekleurde lichtstralen opgesloten zit. Ik – als kleurentherapeut – kan kleur gebruiken om energie in evenwicht te brengen en daardoor creativiteit en het opnemen van leerstof te bevorderen, om blokkades op te heffen en om lichamelijke, emotionele en geestelijke spanningen te verminderen. Kleurentherapie kan ook het herstel na een ziekte of een operatie bespoedigen.

Net zoals wij een uitgebalanceerd dieet nodig hebben om gezond te blijven, zo hebben wij ook de evenwichtige energie uit de zeven kleuren van het spectrum nodig. Deze kleurvibraties voeden niet alleen onze fysieke cellen en organen, maar zij hebben ook een merkbare invloed op onze zenuwen en op emotionele en geestelijke activiteiten en dus op ons geestelijk welbevinden.

Als kleurentherapeut maak ik gebruik van verschillende technieken om jou optimaal te laten profiteren van de heilzame werking van kleuren. Hiervoor kan ik gebruik maken van de onderstaande technieken:

  • Het beschijnen van het lichaam met gekleurd licht (chromotherapie)
  • Het beschijnen van de chakra’s, reflexpunten en acupunten met een kleurenlantaarn (kleurreflexologie).
  • Het maken van gesolariseerd therapeutisch water.
  • Kleurenpsychologie.
  • Karakteranalyse op basis van kleurenvoorkeur en kleurenafkeer.
  • Het geven van voedingsadviezen op basis van kleur.
  • Het gebruik van kleurmeditaties en –affirmaties.
  • Kristaltherapie met gekleurde stenen.

Kleurentherapie kan op zich worden gebruikt, of in combinatie met andere holistische geneeswijzen. Zo wordt kleurentherapie gebruikt voor genezing, ontspanning, stemmingsbeïnvloeding en inspiratie.