Reiki is geen geneeswijze zoals wij die volgens de reguliere geneeskunde kennen. Reiki kan ondersteuning bieden bij een reguliere behandeling, kan pijn verzachten en ondersteunt op natuurlijke wijze het genezingsproces.

Een Reikibehandeling leidt tot diepe ontspanning, heft blokkades op, ontgift en versterkt je levensenergie. Een blokkade is opgehoopte energie die de energiestroom gedeeltelijk kan blokkeren, waardoor er elders een tekort aan energie is. Hierdoor ontstaat onbalans. Blokkades ontstaan door het langdurig verdringen of niet goed verwerken van emoties. Onbalans zorgt voor een tekort aan energie en dat zorgt er weer voor dat mensen niet goed in hun vel zitten of ziek worden. Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Daarnaast is Reiki ook een middel om mensen weer in contact te brengen met dat wat hen voedt, met wie ze werkelijk zijn.

Reiki kan onder andere worden toegepast bij chronische ziekten (zoals reuma/artritis), rugpijn, hoofdpijn, verstuikingen, maagaandoeningen, verwondingen, whiplash, ontstekingen en diverse stress-gerelateerde aandoeningen. Ook als je andere of geen specifieke klachten hebt kan een Reikibehandeling je op verschillende niveaus ondersteunen. Reiki ondersteunt het fysiek niveau (je lichaam), emotioneel niveau (je gevoelens), mentaal niveau (je gedachten), en op spiritueel niveau (je bewustzijn). Reiki therapie wordt ook gezien als een methode om tot innerlijke rust en een beter zelfbewustzijn te komen.

Een Reiki behandeling duurt 45-60 minuten, maar de energie werkt nog veel langer door. Ik raad je aan om na de behandeling voldoende water te drinken om zo je lichaam te helpen zich van de afvalstoffen te ontdoen. Hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn, is afhankelijk van de aard van de klacht. Zeker bij chronische klachten zijn meerdere sessies nodig voor een blijvend resultaat. In eerste instantie kunnen lichamelijke klachten eerst erger worden, waarna ze langzaam verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het Usui Reikisysteem biedt de mogelijkheid om een afstandsbehandeling te ontvangen als jij niet in staat bent om langs te komen. Bij een Reiki afstandsbehandeling ben je dus niet fysiek aanwezig. Afstand en tijd worden met deze Reikimethode overbrugd. Het voordeel hiervan is dat je in je eigen vertrouwde leefomgeving bent, en de behandeling relatief kort duurt, ongeveer 15-20 minuten. Het fijnste is, als je even de rust neemt om de Reiki energie te ontvangen. Van tevoren wordt een dag en tijdstip afgesproken en na de behandeling is er kort telefonisch contact, indien gewenst.