Voetmassage

De voetmassage is gericht op het verkwikken van vermoeide voeten en benen. Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, maar in het hele lichaam. Alvorens de voetmassage begint, kunnen je voeten heerlijk weken in warm water om de spieren alvast te ontspannen. Vervolgens masseer ik de voeten en benen, zodat ik je spieren en zenuwstelsel kan activeren. Een voetmassage kan verzachting geven bij klachten aan de voeten als:
• Pijnlijke en vermoeide voeten of benen
• Vochtophoping in voeten of benen
• Verkrampte en gespannen voeten of benen
• Koude voeten

Door de voetmassage wordt het zenuwstelsel, de energiestromen en het lymfesysteem gestimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht verbetert. Ook zal er een verbetering optreden van de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen.

De voetmassage zorgt voor een diepere ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. Het masseren van de voeten kan tot een afname van stress zorgen. Hierdoor kunnen ook lichamelijke klachten verbeteren, denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn of slapeloosheid. Je staat rustiger in het leven en het brengt rust in het denken.

Je kunt het beste veel water drinken na de behandeling (of kruidenthee) zodat losgemaakte afvalstoffen beter afgevoerd worden en je minder kans hebt op hoofdpijn of spierpijn (want losgemaakte afvalstoffen kunnen zich gaan vastzetten op andere plaatsen).

De duur van de voetmassage is ongeveer een 45 minuten. Je kunt een afspraak maken voor een voetmassage door een email te sturen via het contactformulier.